Göktürk’te cadde üzerinde, tek katlı, 80 m² olan bu alanın fark edilmesi, görünür kılınması, mekanın yapısal zaaflarının giderilerek ihtiyaç programında yer alan mağaza ve çalışma ofisi işlevlerinin dolaşım kurgusunun düzenlenmesi ve birbirleri ile olan ilişkinin sınırlanması başlıca hedefler olarak belirlendi. Bu bağlamda problemleri aşmak üzere mekanda var olan yükseklikten sınır değerlerde yararlanarak ve cephe kısmından uzaklaşarak bir asma kat tasarlandı ve mekanın nispeten daha izole olan bu kısmı bir çalışma ofisi olarak değerlendirildi. Bunun dışında mekana yerleştirilen ögelerin her biri kendi plastik değerine sahip, hedeflenen kurguya hizmet edecek şekilde bütünsel bir kompozisyonun bir parçası olarak görülebilir.

İşveren Tiedup Mağazacılık
Tarih Ocak 2021
Yer Göktürk, İstanbul
Ekip Oğuzhan Aydın, Sinan Tuncer